Южният парк в София се сдоби с нови къщички за птици

По случай Международния ден на Земята, служителите на Mars в България се включиха в дългосрочната инициатива „Реките на града“ на фондация „Колективът“ за опазване на градската природа. Те помогнаха за изграждането на зелена библиотека и къщички за птици за Южния парк в София, като ги разположиха по брега на река „Перловска“. Това допринесе не само за културното обогатяване на крайречното пространство, но и за създаване на благоприятна среда за гнездене и убежища за птиците в града.

В рамките на един работен ден, служителите на Mars в България се присъединиха към екипа на фондацията с активни дейности като монтаж, обработка, боядисване и декорация за създаването на седем дървени къщички за птици и библиотека за книги, които ще посрещнат хиляди жители и гости на града. С голям ентусиазъм и активна работа, те демонстрираха своя ангажимент към обществената отговорност и опазването на природата. 

„Реките на града“ е дългосрочната инициатива на фондация „Колективът“, която подобрява връзката между българските градове и техните реки, стимулира устойчивото опазване на реките, облагородяване на пространствата около тях и превръщането им в места за изкуство, отдих и култура. Това е един от най-успешните им проекти, който досега се е провел в 4 града и тази година ще бъде петото му издание. Всяка година фестивалът събира над 70 000 човека, които искат да превърнат българските градове в по-зелени, колоритни и приобщаващи места, като в същото време опазват водите на България и поддържат реките в градовете чисти. https://www.tbmagazine.ne

  • Up Next Медиите по време на пандемия: Чуждестранният опит
  • Up Next Екип на Балканите Нет
  • Up Next Биоразнообразието на Беласица
  • Up Next Сватба в Скребатно "Гелина"
  • Up Next Гъбите - растения или животни, полезни или вредни?!

Balkanite Net